Fraude advocaat

Verdacht van het plegen van fraude?

Laat u bijstaan door onze gespecialiseerde fraude advocaten.

Wat moet ik doen?

Zodra u een dagvaarding heeft ontvangen of wanneer u of uw bedrijf onderwerp is van onderzoek, schakel dan direct een advocaat in. Wij kunnen u uitleggen wat uw rechten als verdachte zijn en wat u verder staat te wachten. Wacht altijd met het afleggen van een verklaring tot u ons gesproken heeft. Geeft u eerder een verklaring? Dan kan de rechter dit als bewijs tegen u, of tegen anderen gebruiken. Daarbij is het ook zeer lastig om een afgelegde verklaring te wijzigen.

Fraudezaken

Fraude is een verzamelterm voor verschillende delicten. Denk bijvoorbeeld aan valsheid in geschrifte en oplichting. Afhankelijk van het type fraude kunt u te maken krijgen met een aantal verschillende inspectiediensten. Dit zijn onder andere de FIOD-ECD, nVWA (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit) of de Inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voorheen Arbeidsinspectie).

Wanneer fraude wordt bewezen, kan de rechter een aantal sancties opleggen: een boete, werkstraf, transactie of zelfs gevangenisstraf. Ook uw bedrijf kan voor een gedeelte tijdelijk worden stilgelegd. De strafmaat wordt bepaald door vastgestelde richtlijnen gebaseerd op het ‘benadelingsbedrag'. Dit wil zeggen; 'het bedrag waarvoor is gefraudeerd'. 

Wij kunnen u bijstaan bij fraudezaken zoals:

 • Vastgoedfraude

 • Faillissementsfraude 

 • BTW fraude

 • Hypotheekfraude

 • PGB fraude

 • Verzekeringsfraude

 • Subsidiefraude

 • Belastingfraude

 • Fraude met voedsel

 • Diploma -en examenfraude

 • Witwassen

 • Valsheid in geschrifte

Een ander type fraude? Schroom niet en neem gelijk contact op met onze advocaten.

Ons advocatenkantoor is een van de weinige kantoren die alleen sanctie -en strafrechtzaken behandeld. Wij zijn daardoor zeer gespecialiseerd. Een aantal van onze advocaten heeft meer dan 15 jaar ervaring. Alle zaken worden bij ons gezamenlijk besproken. Op die manier kunnen wij u van de beste verdediging voorzien. 

We kijken eerst samen met u wat we voor u kunnen betekenen. U krijgt een eerste gratis advies en wanneer u besluit verder met ons te gaan, maken we heldere afspraken. U kunt overigens gerust vragen naar de mogelijkheden voor een vaste prijsafspraak of ons een voorstel doen. We denken graag met u mee!

ROBERT-JAN VAN EENENNAAM
Sanctierecht en strafrecht advocaat
ANNE MARIE DE KONING
Sanctierecht en strafrecht advocaat
Coosje
Peterse
Jeugd en strafrecht advocaat
direct contact

Bent u gedagvaard of wordt er onderzoek gedaan? Onderneem niets totdat u een gespecialiseerde advocaat heeft gesproken! U kunt direct contact opnemen via +31624228592 of uw vraag indienen via onderstaand contactformulier. Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan onze advocaat verstrekt.

Bedankt voor uw e-mail.

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals.